Zapratite nas

недеља, 17. април 2016.

Kreativni recepti #3 - Karamelizovane jabuke 🍎


Zdravo kreativci! :)

Danas vam pokazujemo jedan vrlo zanimljiv, ukusan i sladak recept. U pitanju su karamelizovane jabuke.




 One se cesto vidjaju na vasarima. Ako ste mozda zaboravili sta je to, pokazacamo vam par slika. 




Da li ste se prisetili? 
Ovaj stari recept je vrlo jednostavan i nije vam potrebno mnogo materijala. 

*Materijal* 

  • jabuke( mozete koristiti koliko hocete, ali ovaj recept je namenjen za 10 jabuka)
  • 1dc vode
  • kasicica meda
  • 500g secera
  • pola kasicice sirceta
  • jestiva crvena boja(za kolace)
  • stapici(mozete uzeti i one za raznjice)
*Kako se pravi*


1. Dobro operite jabuke, i obrisite ih da budu suve. Zatim, nabodite ih na stapice.
2.Pripremite tepsiju, koju cete prethodno premazati uljem.
3.U jednu serpu sipajte:vodu, secer, med i sirce.Kuvajte na vatri dok se secer ne rastopi. Vatra neka bude umerena, ne previse jaka, kako sirup ne bi zagoreo.
4.Zatim, dodajte crvenu boju za kolace u sirup i mesajte dok se sve ne sjedini. Ukoliko zelite da vam boja jabuka bude crvenija, dodajte vise boje.
5. Jabuke umacite u sirup, svaku posebno, pa sacekajte da se malo ocede. Stavljajte ih u tepsiju podmazanu uljem ili u kojoj se nalazi papir za pecenje. Ostavite ih da se ohlade.

Savet:Pazite da vam se sirup ne ohladi( stvrdne) dok karamelizujete jabuke. Zato brzo radite. :)

To bi bilo to! Nadam se da vam se svideo recept.

Prijatno!

Ukoliko imate neke ideje za postove, obavezno ostavite komentar na stranici "Vasa pitanja" :)

*Komentarisite*

Нема коментара:

Постави коментар