Zapratite nas

петак, 01. април 2016.

Stoti post + Srecan vam svetski dan sale!

Zdravo♥ :)

Za pocetak, zelimo da vam cestitamo 1. april, tj. Svetski dan sale. Verovatno se vecina vas danas smeje, naki zbog toga sto su nasamareni, a neki zbog toga sto su nasamarili svoje prijatelje. Kao sto znate iz naslova, ovo je stoti post na nasem blogu.
Nismo pisale jedno vreme, ali to je bilo zbog toga sto smo uredjivale blog, pisali ovaj post,pravili casopis i iz mnogih drugih razloga. Nismo u potpunosti zavrslile prolecni broj casopisa, ali ce on ubrzo izaci. Kao sto vidite, uradile smo novi izgled bloga! Da li vam se 
dopada?

Kao sto smo rekle, ovaj post ce biti zanimljiv, jer ovo je ipak stoti post na nasem blogu!!!! :) 

Zelimo da vam se zahvalimo na trinaest hiljada pregleda!♥
Drago nam je sto vam se dopada nas blog, sto ga posecujete i sto komentarisete nase postove! Nadamo se da ce ovako i ostati♥Uradile smo i novi potpis. Videcete ga na kraju posta. Nadamo se da vam se dopada.

Danas cemo pricati o 1. aprilu i u nastavku ce te procitati neke zanimljivosti o Svetskom danu sale. Sigurno ste danas bar jednom culi ono cuveno "aprilililili".

Mozda niste znali, ali 1. april se ne slavi u svim zemljama isto. U nekim zemljama kao sto su npr. Velika Britanija i Australija, sale (podvale) se prave samo do podneva, a onaj ko ih napravi posle 12h naziva se "Aprilskom budalom"( na engleskom "April Fool").


Tacno poreklo ovog praznika nije poznato. Postoje razlicita misljenja o tome kada je nastao Svetski dan sale, ali se predpostavlja da je to bilo u srednjem veku.
Mnoge novine i televizije se trude da objavljuju sto vise smicalica i laznih novosti na ovaj dan. Tako da nemojte verovati svakoj novosti koja se objavi na 1. april ;)
 Cak i dogadjaji koji su se odigrali na ovaj datum i nisu bas toliko prihvatljivi za ljude. Pa tako je na primer: * Iran 1979. godine proglasio 1. april Danom republike.Dans, mnogi ne veruju da je to stvaran praznik. *U danskom gradu Albertslundu 2009. godine je jedna skola zamalo izgorela do temelja, jer vatrogasci nisu verovali da su prva dva poziva bila prava.
Jedna od najboljih smicalica je objavljena 1998. godine od strane "Burger King-a" u SAD. Oni su objavili reklamu o hamburgerima za levoruke, ciji sadrzaj curi sa desne strane. Verovatno je vecina ljudi poverovala u to, ali naravno to je samo  jedna od prvoaprilskih sala! 
Nadamo se da su vam se svidele ove zanimljivosti. Uzivajte u pravljenju smicalica do kraja ovog dana! 

-Da li vam se dopada novi izgled bloga?
-Sta mislite o ovim zanimljivostima?
-Da li ste se i vi danas nasalili sa svojim prijateljima? Kako?

To bi bilo to za danas. Jos jednom, srecan vam prvi april :)

*Komentarisite*


Нема коментара:

Постави коментар